Stoeterij Het Swarte Paert

Stoeterij Het Swarte Paert is op 1 oktober 1999 geopend door de heer Loek Hermans, destijds Minister van Onderwijs en later Commissaris der Koningin van Friesland. De realisatie van de bouw vindt zijn oorsprong in een initiatief van een groep liefhebbers van Friese paarden en in het bijzonder voor het Friese Vierspan van Leo Kraaijenbrink. Dit vierspan vond destijds zijn thuisbasis in dit onder architectuur gebouwde, luxe complex. Het Friese Vierspan heeft onmiskenbaar een enorme bijdrage geleverd aan de mondiale promotie en populariteit van het Friese paard.

Een aantal jaren later is met de oprichting van het Fryso Huys een grote stimulans gegeven aan het gebruik van het Friese paard in de dressuursport. Leermeester van velen was en is Marc Peter Spahn, die destijds als eerste combinatie met een Fries paard in de hoogste klasse van de dressuursport, de Grand Prix, deelnam. Die eer komt de Friese dekhengst Anders 451 toe.

Sinds november 2015 is Stoeterij Het Swarte Paert een samenwerking aangegaan met het talentvolle duo Udo de Haan en Daniëlla Smit. Zowel aangespannen als onder het zadel hebben zij ruime ervaring en hebben vele kampioenschappen op hun naam geschreven. Voor instructie, africhting, IBOP en sport met voornamelijk Friese paarden in de disciplines dressuur, mennen en tuigen bent u bij Stoeterij Het Swarte Paert aan een goed en vertrouwd adres.

Daarnaast bieden wij Aquatraining en revalidatie voor alle rassen onder deskundige begeleiding.

Naast de activiteiten op het gebied van sport en fokkerij weten ook organisatoren van evenementen de perfect onderhouden accommodatie te waarderen en vinden in Stoeterij Het Swarte Paert dè locatie om wedstrijden, clinics en cursussen te faciliteren.

De basis van Stoeterij Het Swarte Paert is en blijft altijd het in stand houden en promoten van het Friese paard en haar rijke cultuur-erfgoed. Door middel van het geven van rondleidingen, shows en trainingen hopen wij met ons vaste team medewerkers u nog lang van dienst te kunnen zijn.

Wilt u een gezicht bij het Stoeterij team? Kijk dan bij het linkje foto’s onder medewerkers.

Regelmatig zeer kwaliteitsvolle paarden te koop/ high quality horses for sale

De realisatie en instandhouding van Stoeterij Het Swarte Paert is mede mogelijk door:

Wilt u ook eens genieten van één van onze arrangementen? Neem dan vrijblijvend contact op